Extra aanbod

FlexChallenge

Met FlexChallenge kies je voor een verdiepende of verbredende opdracht op het gebied van taal, techniek, muziek of sport. Aan het begin van het schooljaar krijg je een overzicht van alle FlexChallenges die je kunt kiezen.

Extra Engels

Stanislas Pijnacker is lid van het Anglia Netwerk, om het taalonderwijs Engels een extra impuls te geven. De examens hiervoor zijn internationaal erkend. In havo 5 en vwo 6 kun je meedoen met het IELTS-programma. Zo bereik je een nog hoger niveau Engels op het gebied van lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Creatieve vakken

We besteden veel aandacht aan de creatieve vakken muziek, toneel en tekenen. We hebben een echt dramalokaal en een prachtig muzieklokaal met studio’s. Elk jaar is er een musical en een open podium: ‘Live on Stage’.

Techniek

Hou je van techniek? Dan ben je op Stanislas Pijnacker aan het goede adres. We hebben een bloeiende techniekafdeling, een laboratorium en het Maaklab. Je kunt je aansluiten bij het team theatertechniek of meedoen aan de First Lego League. Via het netwerk Jongeren en Technologie organiseren we allerlei excursies en activiteiten.

Stanislas Pijnacker

Buitenschoolse activiteiten

Om jezelf te ontwikkelen als mens en om jezelf nog beter te leren kennen en misschien wel nieuwe talenten te ontdekken, organiseren we buiten de lessen om allerlei activiteiten en uitdagingen. Denk aan extra sport, meedoen aan Live on Stage of de musical.

Reizen en excursies

We vinden dat internationalisering bij je opleiding hoort. Daarom maak je in het voorexamenjaar een reis naar het buitenland. Je maakt kennis met een andere cultuur, test je talenkennis, oefent met het vergroten van je zelfstandigheid en je hebt een geweldige tijd!

Burgerschapsvorming en maatschappelijke stage

We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt als mens en je verbonden voelt met je medemens en de maatschappij. Daarom zijn er elk schooljaar sociale activiteiten, vieringen, goede doelen-acties en andere projecten op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. We noemen dit burgerschapsvorming. Ook de maatschappelijke stage valt hieronder. Hiervoor ga je minimaal 30 uur vrijwilligerswerk doen. Zo leer je de maatschappij op een andere manier kennen, verbreed je je horizon en lever je een actieve bijdrage aan de maatschappij.